keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kesän helpoin kakku

Eilen illan hiipiessä Camilla ja serkkunsa Juulia päättivät,
että nyt pitää saada leipoa jotain. Aineista puuttui jauhoja,
 joten eikun pyörän selkään ja reissu lähikauppaan ennen aloittamista.

Mansikoita olin heräteostona ostanut jo päivällä, joten niistä oli
helppo tekaista maailman helpoin mansikkakakku!


Yleisön pyynnöstä laitan ohjeen vielä tänne!
On toki mahdollista, että se jo blogin syövereistä löytyy, mutta
sittenpä kertaus on opintojen äiti!

Mansikkakakku (gluteeniton)

3 munaa
1,1 dl sokeria
0,75 dl glut jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
0,5 dl perunajauhoja
0,75 tl leivinjauhetta

kostutukseen maitoa

Päälle
2,5 dl flora vispiä tai kermaa
tuoreita mansikoita niin paljon kun mahdollista

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää varovasti kuivat aineet joukkoon.
Voitele ja korppujauhota (huomio gluteeniton korppujauho, jos kakun haluat
gluteenittoman tehdä) piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa
n.15 min tai sen verran, että kakku on kauniin ruskea.

Jäähdytä pohja. Kostuta jäähtynyt pohja maidolla, levitä päälle
vaahdotettu flora vispi ja laita lopuksi mansikat päälle!


Kakku oli sen verran hyvää, että se katosi melkein yhtä nopsaan kuin 
syntyikin ;)!

Minä lähden tästä eväiden tekoon ja suuntaan
jälleen yöksi töihin!

Teille toivon ihanan valoisaa kesäyötä!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!