Tänään oli Ruubenilla jänskä päivä!
Kovasti odotettu eskariope tuli käymään meillä
ja pitämään vanhempain varttia!
Vartti oli vähän enemmän kuin vartti,
aika rientää, kun on hauskaa!
Halusin kokeilla jotain vähän erilaista kakkua kahville.
Viikonloppuna puheissa vilahti tälläinen
herkku ja se sopi täydellisesti tähän ajankohtaan!
Ohje on Kinuskikissa leipoo-kirjan ohjeista yhdistelty.
Tämä kakku sopii myös keliaakikolle!!!
Rapea marenkipohja
5 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl etikkaa
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähitellen rauhallisesti
vatkaten. Siivilöi vaahtoon maissitärkkelys. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja etikka.
Sivele leivinpaperille kevyesti ruokaöljyä.
Levitä marenki kahdeksi samankokoiseksi ympyräksi. Jätä hieman leviämisvaraa.
Paista 125 asteessa uunin alatasolla 1h 45-2h. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.
Vadelma-Daimtäyte
4 dl kermaa
250 g Mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 isoa (a 56g) Daim-patukkaa
200g vadelmia
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon juusto ja sokerit.
Pilko patukat rouheeksi ja lisää täytteeseen. Säästä himpun verran koristeeksi, jos
haluat. Sekoita joukkoon vadelmat. Säästä myös vadelmia halutessasi
koristeeksi.
Pohjat voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Täytä kakku vasta muutama tunti ennen
tarjoilua!
Tästä kakusta tuli koko perheen suosikki! Samoin
siskon porukka tykkäsi tästä kovsti, joten
kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kiitos vaan
Johannalle ideasta!!!
Jos ensi kesänä juhlitaan
kakkukekkereitä, tämä on ehdottomasti listalla!!!
Viime kesän kakkukekkereistä voi lukea täältä!
Pian on muuten Danielin synttärit! Pitääkin ruveta jo kyselemään
pojalta, millaisia herkkuja synttäreille tänä vuonna
keksitään...
Hanna
Kiitos kovasti ohjeen jakamisesta <3
VastaaPoistaTätä täytyy kokeilla heti ensi tilassa.Tässä on kaikki mun lemppari
herkkuainekset: Daim, marenki, vadelma ja kermavaahto.Nam :)
Olepa hyvä! Nuo sun suosikit on myöskin mun suosikkeja!!!
Poista