Kyllä on ollut ihanaa, kun viime päivät on olleet niin
kesäisiä ja lämpimiä! Ennen tai jälkeen työvuoron on ehtinyt
nauttia kesästä ihan mukavasti.
Vielä olisi muutamat työpäivät tepasteltavana ennen
loman alkua ja viimeistään lauantaina pääsee aamuvuoron jälkeen
vaihtamaan vapaalle! Neljä piikkiä on vielä aamukammassa ennen
lomaa!!! Vaatii kyllä jonkin verran tsemppausta, että jaksaajaksaajaksaa
vielä reippaana ahertaa jäljellä olevat työpäivät.
Onneksi huomenna on kuitenkin vapaa ja voi puuhastella
kesäisiä juttuja kaikessa rauhassa!
Viime viikolla leivoin kahvipöytään
kesäisen herkun, jota on pakko tehdä ihan joka kesä ja jonka
tuoreet mansikat kruunaa täydelliseksi!
Mansikat, kerma ja marenki sopii ihanasti
kesään keveytensä vuoksi!
Muutenkin marenki on ollut kovasti minun mieleeni
viime aikoina! Ehkä juuri siksi tämän hetken suosikkileivonnaisiin
kuuluu Britatorttu mansikoilla ja Pavlova!!!
Pavlova
Gluteeniton
pohja:
4 munanvalkuaista
2 dl hienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
sokeria maun mukaan
1,5 tl vaniljasokeria
runsaasti mansikoita
kaksi palaa valkosuklaata
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähän kerrallaan
kokoajan vatkaten. Lisää maissitärkkelys, sekoita hyvin ja lopuksi vielä
valkoviinietikka.
Piirrä leivinpaperille n. 25 cm Ø ympyrä ja pursota tai
levitä pohjan taikina ympyrän kokoiseksi.
Paista 100-125 °C uunissa n. 2 tuntia.
Jäähdytä pohja hyvin, vaikka seuraavaan päivään.
Vatkaa täytteen Flora vispi, mausta sokereilla ja levitä pohjan päälle.
Lisää mansikoita runsaasti kerman päälle!
Laita suklaapalat pursotin pussiin ja sulje pussi pussinsulkijalla.
Lämmitä pienessä kattilassa n. 3 dl vettä ja laita pussi
kuumaan veteen niin, että suklaa sulaa. Leikkaa pussin kärkeen
pieni reikä ja raidoita mansikat suklaalla!
Pavlovan pohjan voi siis hyvin tehdä edellisenä päivänä tai jo aiemmin ja
säilyttää kuivassa paikassa. Täytä vasta vähän ennen tarjoilua!
Herkullisia hetkiä kesään!
♡
Hanna
Nam ja lurpsis 😋💕
VastaaPoista