Tällä viikolla blogilla on synttärit!
Kokonaista kuusi vuotta on kulunut siitä, kun
ensimmäisen postauksen kirjoitin kihelmöivän jännittävissä
tunnelmissa.
Aika tuntuu pitkältä, onhan kuuteen vuoteen mahtunut
elettyä elämää melkoisesti.
Ylä- ja alamäkiä, inspiraation tulvaa ja niitä
hiljaisiakin hetkiä.
Aina välillä tulee mieleen ajatus blogin lopettamisesta,
mutta sitten jo pian huomaan ajattelevani
seuraavaa postausta, joka on jostain syystä kuitenkin
kirjoitettava.
Kun lapset kuulivat blogisynttäreistä, ehdottivat he ensitilassa
kakun tekemistä synttäreiden kunniaksi !
Ja niinpä pyöräytin maistuvan
minttusuklaa-rahkakakun gluteenittomana tietysti!
Kakku on ihanan raikas ja keveä, ei lainkaan minkään juustokakun
tyyppinen, joka usein on raskas ja äkkimakea.
Tänään sitten kakku korkattiin ihan arkisin menoin
iltapäiväkahvilla!
Alkuperäinen ohje on Valion sivuilta bongattu, mutta
himpun verran siihen muutoksia tein, jotta se passaa meidän väelle.
Minttusuklaa-rahkakakku
gluteeniton
pohja:
180 g gluteenittomia Digestivekeksejä
75 g sulatettua margariinia
1 pätkis pilkottuna
täyte:
2,5 dl Flora vispiä
3 prk (a´ 200g) minttusuklaarahkaa
4 liivatelehteä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
koristeeksi:
Macaron-leivoksia
Murskaa pohjan keksit hienoksi. Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä ja painele
seos irtopohjavuoan (Ø24 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi täytettä varten ja sekoita keskenään rahka, sokerit ja kermavaahto.
Kuumenna maitotilkka kattilassa. Purista ylimääräinen vesi pehmeistä liivatteista
ja sulata liivatteet lämpimään maitoon. Lisää maito-liivateseos täytteen joukkoon hyvin
sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi.
Anna jäähtyä jääkaapissa yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua!
Luotin tällä kertaa kaupan valmiisiin Macaroneihin. Löysin niitä
lähikaupan pakastealtaasta (K-Market). Ilokseni nämä Pirkan
Macaronsit olivat gluteenittomia!!! Pakkauksessa oli vain 12
leivosta ja hintakin oli melkoinen, mutta säästinpähän
vaivan, kun en itse niitä alkanut nyt tekemään.
Kiitos sinulle, että olet ollut mukana blogin matkan ajan!
Ilman teitä tämä olisi aika ankeaa puuhaa!
Kiitos!
♡
Hanna
Onnittelut 6vuotiaalle ♡
VastaaPoistaSinulla on ihanan elämänmyönteinen blogi. Tosin enemmän tulee seurattua instagramia.
Kiitos vielä kakkureseptistä ♡
Aurinkoista kevättä! -Sari
Kiitos Sari onnitteluista! Kakku on kyllä ihan kokeilemisen arvoinen!
PoistaIhanaa kevättä myös sinulle!
Täytyy ottaa kyllä ohje talteen, nam!
VastaaPoistaOta ihmeessä, Satu!
PoistaOnnittelut! <3
VastaaPoistaKiitos Mira!
PoistaSynttärionnittelut! Kiitos tästä ihanasta blogistasi 💕
VastaaPoistaKiitos Eerika!
PoistaOnnea 6-vuotiaalle blogille! Omakin blogini täytti juuri 5 vuotta, mutta minulta meinaa aina nuo synttärit unohtua, kun tässä keväällä on muutenkin niin paljon meidän perheessä synttäreitä. Ihanan näköinen kakku! :)
VastaaPoistaKiitos Maria! Onnea myös sinne 5-vuotiaalle blogi taipaleelle!
PoistaKuusivuotisonnittelut ihanalle blogille! Meidän blogeilla ei ole kuin pari kuukautta ikäeroa :)
VastaaPoistaKiitos Laura! Saman ikäisiä siis ollaan ❤
PoistaOnnea 6-vuodesta,kiva blogi seurata.Tykkään kun julkaiset näitä gluteenittomia ohjeita . Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaT:Tytti
Kiitos Tytti! Kiva, että ohjeet tulee käyttöön muillekin!
PoistaDER KUCHEN macht gute LAUNE,,,
VastaaPoistaund gratuliere,,, dann bist du ja schon lange dabei,,,
wünsche noch einen schönen ABEND
bis bald die BIRGIT aus TIROL
Thaks ❤
PoistaOnnea blogille..kaunis on..liityin lukijaksi
VastaaPoistaKiitos Kristiina ja kiva, kun jäit lukijaksi, tervetuloa!
Poista