torstai 16. maaliskuuta 2017

Kuusi kokonaista vuotta!

Tällä viikolla blogilla on synttärit!
Kokonaista kuusi vuotta on kulunut siitä, kun
ensimmäisen postauksen kirjoitin kihelmöivän jännittävissä 
tunnelmissa. 


Aika tuntuu pitkältä, onhan kuuteen vuoteen mahtunut 
elettyä elämää melkoisesti.
Ylä- ja alamäkiä, inspiraation tulvaa ja niitä
hiljaisiakin hetkiä. 
Aina välillä tulee mieleen ajatus blogin lopettamisesta,
mutta sitten jo pian huomaan ajattelevani
seuraavaa postausta, joka on jostain syystä kuitenkin
kirjoitettava. 


Kun lapset kuulivat blogisynttäreistä, ehdottivat he ensitilassa
kakun tekemistä synttäreiden kunniaksi !
Ja niinpä pyöräytin maistuvan
minttusuklaa-rahkakakun gluteenittomana tietysti!
Kakku on ihanan raikas ja keveä, ei lainkaan minkään juustokakun
tyyppinen, joka usein on raskas ja äkkimakea.
Tänään sitten kakku korkattiin ihan arkisin menoin
iltapäiväkahvilla!


Alkuperäinen ohje on Valion sivuilta bongattu, mutta
himpun verran siihen muutoksia tein, jotta se passaa meidän väelle.

Minttusuklaa-rahkakakku
gluteeniton

pohja:

180 g gluteenittomia Digestivekeksejä
75 g sulatettua margariinia
1 pätkis pilkottuna

täyte:

2,5 dl Flora vispiä
3 prk (a´ 200g) minttusuklaarahkaa
4 liivatelehteä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa

koristeeksi:
Macaron-leivoksia

Murskaa pohjan keksit hienoksi. Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä ja painele
seos irtopohjavuoan (Ø24 cm)  pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Vaahdota Flora vispi täytettä varten ja sekoita keskenään rahka, sokerit ja kermavaahto.
Kuumenna maitotilkka kattilassa. Purista ylimääräinen vesi pehmeistä liivatteista
ja sulata liivatteet lämpimään maitoon. Lisää maito-liivateseos täytteen joukkoon hyvin
sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. 
Anna jäähtyä jääkaapissa yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua!

Luotin tällä kertaa kaupan valmiisiin Macaroneihin. Löysin niitä 
lähikaupan pakastealtaasta (K-Market).  Ilokseni nämä Pirkan 
Macaronsit olivat gluteenittomia!!! Pakkauksessa oli vain 12
leivosta ja hintakin oli melkoinen, mutta säästinpähän
vaivan, kun en itse niitä alkanut nyt tekemään. 


Kiitos sinulle, että olet ollut mukana blogin matkan ajan!
Ilman teitä tämä olisi aika ankeaa puuhaa!
Kiitos!

Hanna

18 kommenttia:

  1. Onnittelut 6vuotiaalle ♡
    Sinulla on ihanan elämänmyönteinen blogi. Tosin enemmän tulee seurattua instagramia.
    Kiitos vielä kakkureseptistä ♡
    Aurinkoista kevättä! -Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari onnitteluista! Kakku on kyllä ihan kokeilemisen arvoinen!
      Ihanaa kevättä myös sinulle!

      Poista
  2. Täytyy ottaa kyllä ohje talteen, nam!

    VastaaPoista
  3. Synttärionnittelut! Kiitos tästä ihanasta blogistasi 💕

    VastaaPoista
  4. Onnea 6-vuotiaalle blogille! Omakin blogini täytti juuri 5 vuotta, mutta minulta meinaa aina nuo synttärit unohtua, kun tässä keväällä on muutenkin niin paljon meidän perheessä synttäreitä. Ihanan näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Onnea myös sinne 5-vuotiaalle blogi taipaleelle!

      Poista
  5. Kuusivuotisonnittelut ihanalle blogille! Meidän blogeilla ei ole kuin pari kuukautta ikäeroa :)

    VastaaPoista
  6. Onnea 6-vuodesta,kiva blogi seurata.Tykkään kun julkaiset näitä gluteenittomia ohjeita . Hyvää viikonloppua!
    T:Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tytti! Kiva, että ohjeet tulee käyttöön muillekin!

      Poista
  7. DER KUCHEN macht gute LAUNE,,,

    und gratuliere,,, dann bist du ja schon lange dabei,,,

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina ja kiva, kun jäit lukijaksi, tervetuloa!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!