torstai 6. elokuuta 2015

Gluteeniton mustikkapiirakka

Parasta aikaa uunissa paistuu mustikkapiirakka, toinen tälle viikolle.
Älkää olko huolissanne, en aio syöttää sitä perheelleni, vaan 
ihanille työkavereille huomenissa!
Kyytipojaksi vaahdotan Flora vanillaa!
Ihan vaan siksi, että osaavat olla melko huippuja tyyppejä!
Töihin vien ihan tavallisen piirakan, mutta ohje tässä on gluteenittomaan versioon,
sen perään kun on kyselty!


 Mustikkapiirakka (pellillinen)

5 munaa
5 dl sokeria
3,75 dl sulatettua margariinia
2,5 dl maitoa
7,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
2,5 tl leivinjauhetta

5 dl mustikoita (jäisetkin käy)

Muruseos:
50 g margariinia
1,25 dl sokeria
1,25 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää  ne taikinaan vuorotellen rasvan ja maidon kanssa varovasti
sekoittaen. Kaada taikina uunipellille
ja ripottele pinnalle mustikat. 
Nypi muruseoksen aineet keskenään ja ripottele mustikoiden päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Gluteenittomassa piirakassa mustikat painuvat pohjaan kuin pommi ja 
muruseos leviää tasaiseksi pinnaksi, mutta maku ja koostumus 
pelastaa tämän piirakan!!! Mehevä, kostea ja maukas, nam!

Ohjetta voi muuntaa niin, että vaihtaa gluteenittomien jauhojen tilalle 
vehnäjauhoja.
Kokeilepa!!!

Hanna 

9 kommenttia:

  1. Nam! Täällä keliaakikko kiittää ja kumartaa itsensä ja tyttärensä puolesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapa hyvät! Toivottavasti piirakka on teidänkin mieleen!

      Poista
  2. Löysin blogisi vasta tänään ja kas, mielenkiintoisen piirakan heti bongasin. Tää menee testiin :)
    T. Nelliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja tervetuloa! Kiva, että löysit jotain mieluista!

      Poista
    2. Hei ja tervetuloa! Kiva, että löysit jotain mieluista!

      Poista
  3. Paljonko on 3,75dl sulatettua margariinia sulattamattomina grammoina?

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!