Parasta aikaa uunissa paistuu mustikkapiirakka, toinen tälle viikolle.
Älkää olko huolissanne, en aio syöttää sitä perheelleni, vaan
ihanille työkavereille huomenissa!
Kyytipojaksi vaahdotan Flora vanillaa!
Ihan vaan siksi, että osaavat olla melko huippuja tyyppejä!
Töihin vien ihan tavallisen piirakan, mutta ohje tässä on gluteenittomaan versioon,
sen perään kun on kyselty!
Mustikkapiirakka (pellillinen)
5 munaa
5 dl sokeria
3,75 dl sulatettua margariinia
2,5 dl maitoa
7,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
2,5 tl leivinjauhetta
5 dl mustikoita (jäisetkin käy)
Muruseos:
50 g margariinia
1,25 dl sokeria
1,25 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää ne taikinaan vuorotellen rasvan ja maidon kanssa varovasti
sekoittaen. Kaada taikina uunipellille
ja ripottele pinnalle mustikat.
Nypi muruseoksen aineet keskenään ja ripottele mustikoiden päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Gluteenittomassa piirakassa mustikat painuvat pohjaan kuin pommi ja
muruseos leviää tasaiseksi pinnaksi, mutta maku ja koostumus
pelastaa tämän piirakan!!! Mehevä, kostea ja maukas, nam!
Ohjetta voi muuntaa niin, että vaihtaa gluteenittomien jauhojen tilalle
vehnäjauhoja.
Kokeilepa!!!
Hanna
Nam! Täällä keliaakikko kiittää ja kumartaa itsensä ja tyttärensä puolesta:)
VastaaPoistaOlkaapa hyvät! Toivottavasti piirakka on teidänkin mieleen!
PoistaLöysin blogisi vasta tänään ja kas, mielenkiintoisen piirakan heti bongasin. Tää menee testiin :)
VastaaPoistaT. Nelliina
Hei ja tervetuloa! Kiva, että löysit jotain mieluista!
PoistaHei ja tervetuloa! Kiva, että löysit jotain mieluista!
PoistaTuli kokeiltua ja NAM!💗👌
VastaaPoistaHienoa!!!
PoistaPaljonko on 3,75dl sulatettua margariinia sulattamattomina grammoina?
VastaaPoistaSuunnilleen 375g. Aika yks yhteen menee!
Poista