Kesää kohti kun ollaan menossa, pakastinta on hyvä tyhjätä
marjoista, jos meinaa saada (joutuu keräämään) kesällä uusia.
Meillä on kaikki vadelmat jo syöty, mutta mansikoita ja mustikoita
on vielä jäljellä.
Tein eilen mitä mainioimman mustikkapiirakan,
joka kyllä kertaheitolla toi kesän ja
kärpäset mieleen!
Piirakka on ihanan kostea ja paksupohjainen!
Kyytipojaksi vaniljakastiketta tai
vaniljajätskiä!!!
Mustikkapiirakka (pellillinen)
5 munaa
5 dl sokeria
3,75 dl sulatettua margariinia
2,5 dl maitoa
7,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
5 dl mustikoita (jäisetkin käy)
Muruseos:
50 g margariinia
1,25 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää ne taikinaan vuorotellen rasvan ja maidon kanssa varovasti
sekoittaen. Kaada taikina uunipellille
ja ripottele pinnalle mustikat.
Nypi muruseoksen aineet keskenään ja ripottele mustikoiden päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Meillä on tässä ihan pihamaan vieressä oivat mustikkamaat, joten
jopa minä voin tästä lähin kerätä mustikoita.
Monena vuonna olen ostanut valmiiksi noukitut, koska en karhupeloltani
ole uskaltanut metsään mennä.
Tuosta mättäältä on niin lyhyt kotiin, että vaikka karhu tulisikin,
hyvällä todennäköisyydellä ehtisin
pinkaista sisälle turvaan ;)!
Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!