tiistai 6. elokuuta 2013

Kakkuohjeita

Laitan tässä ohjeita kekkerikakkuihin, koska muutamat teistä on
ollut niitä vailla ;)!!!


Britatorttu löytyy täältä, klik!!!

Vaihdoin vehnäjauhojen tilalle gluteenittoman jauhoseoksen.
Hyvin onnistui niinkin, tosin pohja tarttuu helposti leivinpaperiin kiinni, joten
jos mahdollista, kannattaa pohja tehdä edellisenä päivänä ja laittaa uunipellin kanssa
pakastimeen. Jäisenä se lähtee helpommin ehjänä ja nättinä paperista irti.


Mutakakun ohjeen löydät ihanan Janeten blogista!!!

Tähänkin vaihdoin jauhot gluteenittomiksi!
Kakku onnistui muuten hyvin, mutta pidin vähän liian kauan uunissa, joten ei
tullut ihan niin "mutaista" kakkua, kun mitä Janeten omasta ;)!


Enkelten kakku oli monen vieraan suosikki ja aivan uusi tuttavuus meille!
Takaan, että tätä meillä tehdään jatkossakin!
Ohje on Kikeltä!!


Kuvassa vasemmalla näkyy se perinteinen suklaakakku, jota
meillä on tehty melkein kyllästymiseen asti!
Helpoin ja nopein täytekakku ikinä!!!
Gluteeniton tämäkin!
Suklaakakun ohje, klik!

Mansikkakakku (gluteeniton) onkin sitten ihan perus sokerikakkupohja
kolmesta munasta piirakkavuokaan tehtynä.
Päälle 3-4 dl kermaa vaahdotettuna ja litran verran mansikoita!
NAM!!!

Kokeilemisen iloa ja leipomisen riemua!

Hanna

10 kommenttia:

  1. Hanna ihana blogi! ja kivoja uusia reseptejä kokeiltaviksi! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janette, samoin sulla on herkullinen blogi!!!

      Poista
  2. Kiitos resepteistä!

    VastaaPoista
  3. Aika kivoja ihanuuksia, vaikka itse en noita makeita niin hirveästi syö, sitä ei kyllä uskois kun päältä kattoo (suolaisia sit senkin eestä), niin mielelläni niitä toisille värkkäilen. Itse kun en juo kahvia, niin oisko Enkelten kakun kostutukseen jotain ideaa maitokahvin tilalle?
    Kesä kääntyy kohti syksyä, koulun ja eskarin alkamisesta sen aistii.... Mukavaa syksyn alkua ja enkeleitä poluillenne (ei pelkästään kakun muodossa:)
    Terkuin Eija Jii

    VastaaPoista
  4. Kiitos Eija!
    Uskoisin, että Enkelten kakkuun, kuten muihinkin täytekakkuihin sopii hyvin kostukkeeksi vaniljasokerilla maustettu rehellinen maito! Itse ainakin käytän sitä mielummin kun mehuja tai limsoja!
    Koulut tosiaan alkaa jo huomenna ja eskarikin Ruubenilla tiistaina. Enkeleitä tarvitaan hurjasti koulumatkalle ja leikkeihin isossa porukassa koululla!!!
    Terveisiä sinne!

    VastaaPoista
  5. Rakastan blogiisi ja nauttia kuvia ja reseptejä jaat erittäin paljon. Sinun resepti Britatorttu persikoita näyttää enemmän herkullinen kuin resepti valokuva linkkiä. Ajattelin jos voisitte haluta jakaa resepti minulle juuri niin kuin teit sen? Haluaisin kokeilla sitä. Kiitos paljon, Hanna. Toivottavasti sinulla on ihana päivä ... Lämpimin terveisin, Carol xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Carol ja tervetuola blogiini! Kirjoitan tähän Brita-kakun ohjeen!!!

      Brita-kakku

      pohja:
      125 g voita
      1 dl sokeria
      2 keltuaista
      1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
      2 tl leivinjauhetta
      1 dl maitoa

      marenki:
      2 valkuaista
      1,5 dl sokeria
      1 tl vaniljasokeria

      väliin
      3 dl kermaa vaahdotettuna
      sokeria oman maun mukaan
      vaniljasokeria
      säilykepersikoita viipaleina

      Valmistus:
      Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
      Levitä taikina uunipellille leivinpaperille (25cmx30cm).

      Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon sokeri. Levitä marenki kakkutaikinan päälle ja paista 180 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin värinen.

      Jäähdytä pohja, itse laitoin yön yli pakastimeen.

      Leikkaa pohja kahtia. Vaahdota kerma ja mausta oman maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahto toiselle puolikkaalle ja levitä päälle viipaloidut persikat. Nosta hyvin varovasti toinen puolikas persikoiden päälle. Tarjoile mieluiten heti!

      Toivottavasti onnistut!!

      Poista
  6. Hanna, olet hyvin antelias jakaa resepti! Kiitos paljon! Aion kertoa, miten se kääntyy pois. Lämpimin terveisin, Carol xxx

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!