Laitan tässä ohjeita kekkerikakkuihin, koska muutamat teistä on
ollut niitä vailla ;)!!!
Vaihdoin vehnäjauhojen tilalle gluteenittoman jauhoseoksen.
Hyvin onnistui niinkin, tosin pohja tarttuu helposti leivinpaperiin kiinni, joten
jos mahdollista, kannattaa pohja tehdä edellisenä päivänä ja laittaa uunipellin kanssa
pakastimeen. Jäisenä se lähtee helpommin ehjänä ja nättinä paperista irti.
Hyvin onnistui niinkin, tosin pohja tarttuu helposti leivinpaperiin kiinni, joten
jos mahdollista, kannattaa pohja tehdä edellisenä päivänä ja laittaa uunipellin kanssa
pakastimeen. Jäisenä se lähtee helpommin ehjänä ja nättinä paperista irti.
Mutakakun ohjeen löydät ihanan Janeten blogista!!!
Tähänkin vaihdoin jauhot gluteenittomiksi!
Kakku onnistui muuten hyvin, mutta pidin vähän liian kauan uunissa, joten ei
tullut ihan niin "mutaista" kakkua, kun mitä Janeten omasta ;)!
Enkelten kakku oli monen vieraan suosikki ja aivan uusi tuttavuus meille!
Takaan, että tätä meillä tehdään jatkossakin!
Ohje on Kikeltä!!
Kuvassa vasemmalla näkyy se perinteinen suklaakakku, jota
meillä on tehty melkein kyllästymiseen asti!
Helpoin ja nopein täytekakku ikinä!!!
Gluteeniton tämäkin!
Suklaakakun ohje, klik!
Mansikkakakku (gluteeniton) onkin sitten ihan perus sokerikakkupohja
kolmesta munasta piirakkavuokaan tehtynä.
Päälle 3-4 dl kermaa vaahdotettuna ja litran verran mansikoita!
NAM!!!
Kokeilemisen iloa ja leipomisen riemua!
Hanna
Hanna ihana blogi! ja kivoja uusia reseptejä kokeiltaviksi! (:
VastaaPoistaKiitos Janette, samoin sulla on herkullinen blogi!!!
PoistaKiitos resepteistä!
VastaaPoistaOlepa hyvä ;)!
PoistaAika kivoja ihanuuksia, vaikka itse en noita makeita niin hirveästi syö, sitä ei kyllä uskois kun päältä kattoo (suolaisia sit senkin eestä), niin mielelläni niitä toisille värkkäilen. Itse kun en juo kahvia, niin oisko Enkelten kakun kostutukseen jotain ideaa maitokahvin tilalle?
VastaaPoistaKesä kääntyy kohti syksyä, koulun ja eskarin alkamisesta sen aistii.... Mukavaa syksyn alkua ja enkeleitä poluillenne (ei pelkästään kakun muodossa:)
Terkuin Eija Jii
Kiitos Eija!
VastaaPoistaUskoisin, että Enkelten kakkuun, kuten muihinkin täytekakkuihin sopii hyvin kostukkeeksi vaniljasokerilla maustettu rehellinen maito! Itse ainakin käytän sitä mielummin kun mehuja tai limsoja!
Koulut tosiaan alkaa jo huomenna ja eskarikin Ruubenilla tiistaina. Enkeleitä tarvitaan hurjasti koulumatkalle ja leikkeihin isossa porukassa koululla!!!
Terveisiä sinne!
Rakastan blogiisi ja nauttia kuvia ja reseptejä jaat erittäin paljon. Sinun resepti Britatorttu persikoita näyttää enemmän herkullinen kuin resepti valokuva linkkiä. Ajattelin jos voisitte haluta jakaa resepti minulle juuri niin kuin teit sen? Haluaisin kokeilla sitä. Kiitos paljon, Hanna. Toivottavasti sinulla on ihana päivä ... Lämpimin terveisin, Carol xx
VastaaPoistaKiitos Carol ja tervetuola blogiini! Kirjoitan tähän Brita-kakun ohjeen!!!
PoistaBrita-kakku
pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
väliin
3 dl kermaa vaahdotettuna
sokeria oman maun mukaan
vaniljasokeria
säilykepersikoita viipaleina
Valmistus:
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperille (25cmx30cm).
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon sokeri. Levitä marenki kakkutaikinan päälle ja paista 180 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin värinen.
Jäähdytä pohja, itse laitoin yön yli pakastimeen.
Leikkaa pohja kahtia. Vaahdota kerma ja mausta oman maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahto toiselle puolikkaalle ja levitä päälle viipaloidut persikat. Nosta hyvin varovasti toinen puolikas persikoiden päälle. Tarjoile mieluiten heti!
Toivottavasti onnistut!!
Hanna, olet hyvin antelias jakaa resepti! Kiitos paljon! Aion kertoa, miten se kääntyy pois. Lämpimin terveisin, Carol xxx
VastaaPoistaKerrohan sitten, kuinka onnistuit ;)!
Poista