Mä oon sen verran sosiaalinen ihminen, että kaipaan ympärille muita
ihmisiä! Jos joutuisin olemaan aina vaan itteni kanssa, voisin tulla vähän pöpiksi, siis pikkusen enempi
mitä nyt ;)!
Vieraat on meille aina tervetulleita, yllätysvieraatkin, kunhan ilmoittavat tulostaan
ainakin sen punaisen minuutin verran ennen kun pihaan kaartuvat, että
saan kaikki levällään olevat kamppeet
piiloon ja tiskit koneeseen ;)!
Ettei mun tarvi hävetä kaaosta!!!
Tänään sain vieraita, en tokikaan yllätysvieraita!
Tätä tapaamista on suunniteltu jo hyvän tovin!
Ystävä tuli tyttärensä kanssa päiväteelle (tosin mä
pidättäydyin siinä kahvissa)!
Miten mukava tähän tiistaipäivään!
Amanda-tytär on kolme päivää vanhempi kun meidän Hilla!
Olipa hauska seurata, miten tytöt jo kovastikin olivat kiinnostuneita
toisistaan. Kovin olivat saman kokosiakin.
Teen ja kahvin kyytipojaksi leipasin suklaa-cup cakea ja mustikka-marenkipiirakkaa!
Huvimaja on muuten saanut tässä viime viikkoina uutta ilmettä.
Kerron siitä kuvien keratässä piakkoin!
Hanna
Voi miten ihanan näköisiä herkkuja, varsinkin nuo kuppikakut! :)
VastaaPoista;) kiitos!
PoistaAivan ihanat nuo kuppikakut, kupitkin niin herkullisen näköiset,mistä olet löytänyt nuo kaunokaiset? Ihanaa keskikesän juhlaa!
VastaaPoistaKiitos Kaisa! Nuo kuppikakkuvuoat olen saanut ystäviltä tuliaisina Tuurin kyläkaupasta! Ihanat ne on munkin mielestä!
PoistaTosi hyvännäköstä tuo mustikkapiirakka. :P
VastaaPoistaSaisko siihen ohjetta?
Kiitos Hanna! Tuo mustikkapiirakka on kyllä ihan älyn hyvää! Ja helppokin vielä! Ohje on alunperin Olga Temosen kirjasta. Hiukkasen olen sitä muokannut. Ohje toimii myös gluteenittomana, jos vaan vaihtaa korppujauhot ja vehnäjauhot gluteenittomiin.
PoistaMustikka-marenkipiirakka
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2dl maitoa
päälle:
2 valkuaista
3/4dl sokeria
2,5 dl mustikoita
1/2 tl vaniljasokeria
Sekoita pehmeä voi ja sokeri notkeaksi, lisää keltuainen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halkaisijaltaan n. 22cm) piirakkavuokaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vhitellen kokoajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää. Sekoita vaahdon joukkoon jäiset marjat ja vaniljasokeri.
Lvitä täyte pohjan päälle ja paista piirakka 175 asteessa 30-35 minuuttia
Herkullisia hetkiä!
Kiitos! Arvasin, että saan tästä gluteenittoman ja maidottoman piirakan. :) Kermaviiliä on niin hankala korvata piirakoissa millään niin tällänen marenkipiirakka on hyvä idea. :)
Poista