keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Helppo, mutta ei nopea

Eilen aurinko pysytteli piilossa ja vettä tuli enemmän tai 
vähemmän koko päivän. Suunnitellut pihahommat piti siirtää johonkin 
tulevaan ja tilalle piti keksiä jotain mielekästä tekemistä
sisällä. Päätettiin sitten Ruubenin kanssa  leipoa ihan vaan leipää!
Monesti kaupan leivät alkaa tökkimään ja sillon omatekemä
leipää maistuu niin hyvältä!
Ja yleensä ite tehtyä leipää kuluu kaksin verroin kaupan leipään 
verrattuna ;)!

Ohje löytyi täältä!

Ohjeessa paisto-ohje on vähän pielessä! Eli kantsii paistaa eka vaikka 225 asteessa
sen10-15 minuuttia ja sit laskee 100 asteeseen. Muuten leipä ei saa
kunnolla väriä eikä pinnastakaan tule niin rapsakka!
(Kiitos Maikku, kun huomautit ;)


Tähän leipään ei ihmeellisiä aineita mene ja on tosi helppo tehdä, ainoastaan
kohottamiseen menee hieman enemmän aikaa!




Odottaminen kuitenkin kannattaa, sillä leipä on tosi hyvää!


Meillä eka leipä on jo hävinnyt!
Toisen laitoin paperipussiin, jotta rapea kuori säilyis paremmin.


Tuoreelle leivälle on ihan pakko laittaa  p a l j o n  voita!!!


Jauhoisin terveisin 

Hanna

4 kommenttia:

  1. NAM!!! Näyttää ja varmasti maistuukin hyvältä :) Mistä tulikin mieleen että vois itsekin leipoa leipää :)

    VastaaPoista
  2. Herrrrkullisen näköistä. Taidanpa maanitella neitokaisemme tänään leipomispuuhiin. Itse olisi liian flunssainen leipuri:)

    Iloa päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paranemisia sinne! Tällä ohjeella lapsetkin saa leivän leivottua ;)!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!