maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mango-tuorejuustokakku

Moni kakku päältä kaunis...
Tämä kakku ei ollut päältä oikein kaunis, mutta maistui sitäkin
paremmalta!

Ihan omasta päästä tämän kakun resepti löytyi, toisin sen 
kaivelemisessa auttoi hiukan siskoseni!


Gluteeniton Mango-tuorejuustokakku

Pohja:
200 g glut. digestivekeksejä
70 g voita

Täyte:
200 g mangotuorejuustoa
2 dl kermaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 prk vauvan mangososetta
7 liivatetta
3 rkl sitruunamehua

Murskaa digestivekeksit ja sekoita niihin sulatettu rasva. Painele muruseos
leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa myös kerma.
Sekoita vaahdot keskenään ja lisää mangosose.
Kuumenna sitruunamehu ja liota pehmenneet liivatelehdet mehuun.
Kaada liivateliuos ohuena nauhana vaahtoon kokoajan sekoittaen.
Kaada seos murupohjan päälle ja anna hyytyä yön yli kylmässä.
Valmista halutessasi mehusta kiille kakun päälle.
(N. 2-3 dl keltaista mehua ja 2-3 liivatelehteä)

Mun kakussa oli pinnalla lisäksi mangosuikaleita, jotka kyllä maistui ihan 
hyvälle, mutta ei ollu kauheen kivan näköisiä... Ens kerralla jätän ne kyllä
laittamatta.


Maku on ihanan raikas ja värinsä puolesta kakku sopii
hyvin pääsiäiseen!


Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!!
Niin ja vieraatki tykkäs ;)!!!

Hanna

2 kommenttia:

  1. Sun tarttee kiittää siskontyttöä ;)... mut saat maistaa toisenlaista ti - to, kans pääsiäiseen sopivaa...

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!