Näin syksyllä meillä juhlitaan molempien tyttöjen synttäreitä, kuukauden välein.
Viikonloppuna meillä pidettiin pienimuotoisia yhteissynttärijuhlia
lähimpien kesken.
Tykkään kovasti järkätä juhlia ja miettiä ja etsiä uusia kakkureseptejä
juhlia varten. Netin ihmeellisestä maailmasta löytyy toinen toistaan kivempia
ohjeita ja kuvahaulla löytyy yleensä ne parhaimmat ehdokkaat kokeiluun. Tällä kertaa kokeiluun pääsi valkosuklaa-puolukkakakku sekä
Cookies 'n' cream-brownie!
Ohjeita olen jälleen muokannut meille sopiviksi!
Parhaimmat reseptit päätyvät tietysti aina tänne blogin puolelle muiden iloksi
sekä itselle muistiin! Valkosuklaa-puolukkakakun ohjetta oli jo instan puolella useampikin
vailla.
Alkuperäinen ohje löytyi Lily.fi sivulta
Valkosuklaa-puolukkakakku
200g Coppenrath Cooky-täytekeksejä (gluteeniton)
75 g sulaa rasvaa
200g valkosuklaata
4 dl flora vispiä
500g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 rkl Lemon curdia
5 liivatelehteä
1,5 dl puolukoita
Murksaa keksit tehosekoittimissa hienoksi ja sekoita siihen sulatettu rasva.
Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Sulata suklaa vesihauteessa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Paseeraa puolukat siivilän läpi ja jätä odottamaan.
Vaahdota kerma ja lisää siihen maitorahka, sokeri ja lemon curd.
Lisää seokseen valkosuklaa ja sekoita hyvin.
Kuumenna tilkka vettä kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen
vesi pois ja liota liivatteet kuumaan veteen.
Lisää liemi ohuena nauhana kermaseokseen kokoajan
sekoittaen.
Kaada seoksesta 2/3 osaa keksipohjan päälle ja sekoita loppuosaan
puolukka. Kaada punertava seos varovasti vuokaan valkoisen seoksen päälle.
Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.
Nuo Coppenrath Cooky-täytekeksit on testattu parhaimmiksi gluteenittomiksi kekseiksi
juustokakkujen pohjaksi meidän keittiössä! Pohjasta ei tule liian murenevaa, kuten
monien muiden gluteenittomien keksien kohdalla usein käy.
Valkosuklaa-puolukkakakku sai oikein hyvän vastaanoton sekä vierailta että
kotiväeltä! Ihanan suklainen, sitruunainen ja samalla oikein raikas!
Tuhtiakin tuhtimmat Cookies 'n' cream-brownie oli juuri niin suklaista kuin kuvistakin
voi aavistaa.
Leikkaisinkin siitä tosi pieniä palasia tarjolle ja ne olivat juuri sopivia.
Ei niitä yhtä enempää olisi kerrallaan voinut syödäkään.
Nämä tein myös gluteenittomana samoista täytekekseistä kuin edellisessä ohjeessa.
Tämä alkuperäinen ohje on makeaa.fi sivuilta
Cookies 'n' cream-Brownie
pohja:
100 g tummaa suklaata
100g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
gluteenittomia täytekeksejä (Coppenrath Cooky)
täyte:
250 g mascarpone-juustoa
3 dl flora vispiä
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
gluteenittomia täytekeksejä
pinnalle:
sulatettua suklaata
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Vuoraa 20 x 30 kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada
taikina vuokaan. Murra keksejä taikinan päälle. Paista175°C 25-30 minuuttia. Anna pohjan jäätyä kunnolla.
Vaahdota täytteen kerma ja lisää siihen mascarponejuusto ja sokerit.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja murenna keksejä pinnalle. Sulata
suklaa ja viimeistele brownie suklaaraidoilla.
Paloittele terävällä veitsellä, jota olet kastanut kuumaan veteen, näin saat kauniita
paljoa tarjolle!
Kakku on juuri niin makea kun olettaa saattaa, mutta voin luvata, että se
tyydyttää pahimmankin makeannälän!
Elämä on melkein yhtä juhlaa, kun viikonloppuna vietettään parhaimman appiukon
synttäreitä ja sitten olisi vielä yhdet 5-vuotisjuhlat kavereille tämän kuun puolella.
♡
Hanna