Heippa kaikille piiiitkästä aikaa. Blogi on elänyt hyvin hiljaista aikaa luvattoman pitkään, ollut kenties talviunilla...
Nöyrimmät anteeksipyynnöt tästä! Ehkäpä tämä tästä alkaa taas luistamaan!
Meillä on juhlittu tänään jo toistamiseen Danielin 9-vuotis synttäreitä. Kaverit oli juhlimassa jo viime kuussa, mutta sukulaiset pääsivät vasta nyt paikalle, eikä oikeestaan kaikki päässyt vieläkään, joten ehkä me vielä yksi kakku leipastaan tässä joku viikonloppu ;)
Daniel toivoi kakuksi laskettelu/lautailuaiheista kakkua. Minä kun en ole ollenkaan kaveri kaiken maailman marsipaanien ja sokerimassojen kanssa, tehtiin meillä työnjako. Minä paistoin, täytin ja päällystin kakun ja siippa muovaili marsipaanista ukkelit kakun päälle. Sopii mulle. Kakun väliin tein vadelmasta, flora vispistä ja kuningatar rahkasta täytteen (ihan älyn hyvää) ja päälle vaan valkoista kermaa lumeksi. Ja pikkuiset laskijat kakun päälle asetteli isi ja Daniel. Vielä kynttilät valaisemaan laskijoiden kulkua ja kakku oli valmis tuhottavaksi!
Löysin
täältä Ihanan suklaakakkuohjeen, jonka päätin muuntaa gluteenittomaksi, jotta sopii sankarillekin. Ei mennyt homma ihan niinkuin Stömsössä, ei. Ehkä kannattais kakkuja tehdä vähän kokeillen etukäteen, eikä vasta juhlapäivän aamuna... Siinähän kävi niin, että kakku "hieman" turposi enemmän kun vehnäjauhoilla leivottaessa ja edessä oli sitten myös uunin pesu ennen vieraiden tuloa ;). Mutta kakun maku oli siis ÄLYTTÖMÄN hyvä, vei kielen mennessään! Ja vieraat tykkäsi, eli voimme todeta, että moni kakku päältä kaunis. Tämä ei ollut ollenkaan kaunis, mutta tosi hyvä. Ja sai paljon kehuja.
Ja vielä suolaisen nälkään tein eilen illalla "Hömpön kerrossalaatin". Tätä ohjetta ehdittiinkin jo pyydellä, joten tässä se nyt sitten tulee. Salaatti ei siis ole mitenkään kovin kevyt ja "laihduttava", mutta sitäkin maukkaampi ;) ja vähän työläskin on, mutta vaivan arvoinen! Salaatin kanssa tarjolla oli monivilja- ja vehnäpatonkia kera muutaman levitteen.
Kerrossalaatti Hömpön tapaan
3,5 dl makaronia (keitä)
1 jäävuorisalaatti
2,5 dl kinkkusuikaleita
6 keitettyä munaa
1 pussi pakasteherneitä (jäisinä)
2,5 dl edamjuustoraastetta
1-2 makeaa sipulia
2 dl majoneesia
1 prk kermaviiliä
2 rkl rokeria
2,5 dl emmentaljuustoraastetta
1 pkt pekonia (paistettuna, murusina)
Keitä makaronit, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kaada laakean astian pohjalle.
Leikkaa salaatti ja laita makaronien päälle.
Lisää sitten kerroksittain kinkku, munat pilkottuina, herneet, juustoraaste ja pilkottu sipuli.
Sekoita majoneesi, kermaviili ja sokeri keskenään ja levitä viimesen kerroksen päälle reunoja myöten.
Lopuksi ripottele emmentaljuustoraaste kastikkeen päälle ja pekonimuruset. Peitä
hvyin ja jäähdytä jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
Tässäpä siis ohje. Iso annos on, eli siitä syö isompikin porukka. Meillä oli tänään 8 aikuista ja lapset päälle ja salaattia jäi pikkusen huomiseksi, eli hyvin maistui. Tätä meillä hyvin usein tehdään juhliin!
Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! (Loma on ohi ja huomenna töihin)!
by hanna